Organizace Dr. Klaun na Dnech města Kladna

12.09.2019

 

První zářijovou sobotu a neděli 2019 vyvrcholila kladenská kulturní sezóna tradičními Dny města Kladna, kde nechyběl ani stánek Dr. Klauna, který i zde rozdával úsměvy dětem i dospělým, jako to už celá léta dělá v nemocnicích a dětských domovech.

„Je krásné pozorovat reakce lidí, kteří se s námi setkali v některé z nemocnic, kam chodí naši klauni, a to, jakou mají radost, že nás vidí i tady,“ říká Rafal Wojas, spoluzakladatel organizace Chance 4 Children a koordinátor projektu Dr. Klaun. „Máme  od nich nesmírně poztivní zpětnou vazbu. Dětem se hodně líbí malování na obličej  a balonky. Obojí je spolehlivě rozzáří,“ směje se.

Kromě těchto dvou lákadel však měli návštěvníci Sletiště možnost u stánku Chance 4 Children podpořit i vydání knihy naší kolegyně Martiny Pupcsikové s názvem Pohádky k dočmárání. Její vznik, námět pohádek i ilustrace jsou pevně spjaty s dětmi. Pohádky, které Martina napsala, byly inspirovány jejími dvěma dcerami. Některé jsou veselé, jiné vedou  k zamyšlení, ale všechny jsou neotřelé a originální.

Martina chodila číst pohádky dětem v nemocnicích a ty k nim kreslily obrázky, z nichž některé v knize najdete. To ale není všechno. V knize budou také čisté stránky, na které si může obrázek nakreslit i vaše dítě, pokud bude chtít! Stane se tak ilustrátorem vlastní knihy, která se tak stane zcela jedinečným kouskem!

Děkuji všem, kdo si zakoupili voucher na předprodej knihy, a těm, kdo je darovali dětem do nemocnic,“ usmívá se Martina. „Mně a mým dcerám přinesly pohádky mnoho krásných chvil a já i jim přeji, aby si jejich čtení užili.“

Děkujeme všem, kdo na Dnech města Kladna podpořili naši organizaci, odnesli si pomalovaný obličej nebo balonek a přispěli tak na dobrou věc. Také děkujeme našemu generálnímu partnerovi, společnosti Kaufland Česká republika, která na akci věnovala drobné občerstvení. Potěšilo nejeden žaludek 🙂

Krásné dny plné úsměvů a tepla babího léta přeje

tým Chance 4 Children