Chance 4 Children a Psí hvězdy ve Vestci u Prahy

12.10.2019

 

V neděli  22.9.2019  se už potřetí sešli ve Vestci u Prahy milovníci psů na jedinečné akci s názvem Psí hvězdy. Setkání organizuje naše kolegyně, Martina Pupcsiková, malířka, spisovatelka a adoptivní maminka dvou tak trochu bláznivých fenek, které nedokázala nechat tu ve škarpě u cesty, tu v psím útulku. Proto jsme na Psích hvězdách nemohli chybět ani my, milovníci dětí z dětských domovů. Ono je to v mnohém pro ty psy a děti podobné.

Od svého zrodu před třemi lety se Psí hvězdy změnily z komorní akce v setkání celkem 17 útulků a tzv. „dočasek“ – domovů dočasné péče,  které jsou v mnohém přívětivější než klasické útulky. Není tu tolik opuštěných psů a na nové rodiny čekají v domácím prostředí.

Jako v minulých ročnících, i letos se tu s pejsky prošly po červeném koberci známé osobnosti, jako například herečka Petra Jungmannová nebo Radovan Vaculík, ikona českého dabingu, který propůjčil svůj hlas i marvelovskému Ironmanovi. Velmi zajímavé bylo povídání Pavla Bradáče, zakladatele Dobré psí školy. Mnohokrát bylo až zarážející, jak je přístup ke psům podobný přístupu k dětem, jak moc i oni potřebují respekt, zázemí a láskyplné zacházení.

Na louce, kde se psí hvězdy procházely se svými slavnými psovody, jste mohli najít i stánek Chance 4 Children s upoutávkou na chystanou knihu Pohádky k dočmárání, kterým se jeden článek na našem webu již věnoval (pokud vám unikl, podívejte se sem: http://c4c.cz/organizace-dr-klaun-na-dnech-mesta-kladna/). Před sluncem nás chránilo přívětivě zelené sukno skvělého stanu, který Chance 4 Children velkoryse darovala firma expodum.

Ze srdce za něj děkujeme,  bylo to milé útočiště, protože slunce se za celý den ani jednou neschovalo. Určitě nás ještě nejednou ochrání před ním i před deštěm.

S přáním krásných dnů babího léta

tým Chance 4 Children

 

autor: Zuzana Šrámková