Clarion Congress Center hostí podzimní setkání týmu C4C – opět :)

31.10.2020

 

V sobotu 3.10.2020 se v úžasně vstřícném a laskavém prostředí Hotelu Clarion v Praze uskutečnilo další ze setkání týmu C4C – učitelů, klaunů i mentorů. Tentokrát jsme se vzhledem k neustále se měnící situaci sešli sice v komornější sestavě, obzvlášť v případě učitelů a mentorů, ale díky tomu jsme na sebe nakonec měli mnohem víc času a mohli si popovídat opravdu o všem, co nám leželo na srdci.

Vzhledem k tomu, že se od jara potýkáme s uzavíráním institucí, v nichž působíme, stalo se pro nás online setkávání s našimi dětmi, seniory a menteemi naprostou nutností. Proto nám v několika hodinách společně stráveného odpoledne předával náš skvělý spolupracovník Pavel Wieser praktické rady, jak je možné online technologie využít, jak si nastavit kameru, zvuk a obraz tak, aby byla naše vysílání co nejefetivnější a smysluplná, aby děti zaujala a dokázali jsme si získat a udržet jejich pozornost.

Další blok jsme věnovali výhradně sdílení všeho druhu – starostí, radostí, překážek i malých či větších vítězství, kterých se nám podařilo s dětmi či seniory dosáhnout. Naprosto neocenitelné byly několikaleté zkušenosti našich mentorek Moniky Kavanové a Markéty Franke. Díky tomu, že se „svými“ dětmi z dětského domova v Žatci a seniory ze sousedního domova už pracují několik let a mají s nimi nejrůznější zážitky, mohly se o ně podělit a v mnoha případech uklidnit a povzbudit nás ostatní.

„Už jsem toho začínala mít právě dost, ale tohle setkání mě nakoplo a mám zase chuť se do toho vrhnout,“ usmívala se naše mnohaletá mentorka Eva Lövenhöferová, když jsme se loučily.

Velkým přínosem byly i vstupy vysokoškoláka Davida, který bydlí v dětském domově Klánovice a mohl se s námi podělit o svůj pohled z druhé strany barikády na věci, které jsme řešili jako učitelé či mentoři při  kontaktech s domovy a jejich tetami a strejdy.

Ani klauni se rozhodně nenudili. Dorazili téměř všichni, plní úsměvů, radosti ze života a připravení učit se novým kouskům klaunského řemesla. O tón, který každého naladil na tu správnou vlnu, se postarala úžasná klaunička a instruktorka jógy Vendy Tichotová. Cvičením všem krásně pročistila mysl i duši, takže byli připraveni na improvizační workshop Heleny Bartošové, která se improvizaci a improvizovanému divadlu věnuje téměř 20 let. To inspirovalo další nápady, jak vykouzlit úsměv na tvářích dětí v nemocnicích a zpříjemnit jim chvíle na lůžku. Rádi bychom poděkovali společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o. za jejich pomoc a podporu, díky které toto školení bylo možné.

Mnohokrát děkujeme CPI Hotels, že nám setkání i za nejistých a nárazově se měnících podmínek opět umožnili. Setkáváme se u nich vždy s velmi milým a vstřícným personálem, který se o nás pokaždé královsky stará.

Je to pro nás opravdu čest a moc děkujeme, že jste s námi!

 

Autor: Zuzana Šrámková