Poděkování, které zahřeje na srdci – od vrchní sestry z Nemocnice a Stefanie Benešov ;-)

31.05.2021

 

Prolog od zakladatele C4C, Manfreda Frankeho:

Myslím, že členové týmu C4C nedělají to, co dělají, aby si vysloužili chválu a uznání. Děláme to, protože víme, že to, co děláme, je správné a dobré a mění životy – a tím tak trochu svět. To je vlastně dostatečná odměna …

Většina naší práce možná probíhá bez povšimnutí, a někdy je dokonce považovaná za samozřejmost. To je v pořádku, lidé jsou zaneprázdnění a času je často málo.

Jednou za čas se však objeví někdo vyjímečný a udělá nečekané – jako vrchní sestra v Benešovské nemocnici se svým děkovným vzkazem. Když se to stane, je to pro nás jako živá voda…

Přečtěte si sami:

Milý Rafale, Martinko, Ivo a vy všichni, kteří navštěvujete dětské oddělení naši nemocnice.

Ráda bych Vám z celého srdce poděkovala za to, co pro malé pacienty děláte. Rozdáváte jim radost a umíte vyloudit úsměv na jejich tvářích. Všichni přece víme, že ,, lékař léčí, smích uzdravuje“. Dětem také pomáháte zapomenout na to, že jsou v nemocnici.  V nemocnici, kde mnohé z nich nemohou být se svými blízkými, kde je trápí bolest a kde jsou často  vystaveni nepříjemným zákrokům. Od toho všeho dokážete odpoutat pozornost nejen dítěte, ale také pozornost jeho doprovodu, což je také velice důležité. Vždyť která maminka by nechtěla být s dítětem co nejdříve doma, kde ji čeká spoustu dalších povinností. Také pro nás, sestřičky, lékaře a ostatní zdravotnický personál  funguje Vaše přítomnost na oddělení jako obrovský příval pozitivní energie, kterou v této nelehké době všichni potřebujeme.

Další dík Vám patří za dárky, které dětem přinášíte. Ať je to Lego, omalovánky, knížky nebo drobné dárečky, které díky Vám od nás děti dostanou statečnost, za bolest, kterou jim způsobí onemocnění nebo bolestivý zákrok. Složené Lego mají vystavené na stolečcích a mají radost, že si ho mohou odnést domů. Snad všechny děti milují omalovánky a knížku Pohádka k dočmárání.

Velkou pomocí pro sociálně slabší rodiny je také oblečení, které díky Charitě, se kterou spolupracujete, může naše oddělení dětem nabídnout. Jsou bohužel mezi námi rodiny, které vzhledem ke špatné sociální situaci nemají možnost dětem poskytnout to, co nám připadá jako samozřejmost. Jídlo, oblečení, hračky.

Naše spolupráce trvá již řadu let. Byli jste nám nápomocni při různých akcích. Ať už to byly akce pořádané naší nemocnicí nebo prezentace na Pediatrické konferenci. Nesmím zapomenout na projekt ,,Nebojte se nemocnice“, kterého jste byli nedílnou součástí. Když si vzpomenu na naše začátky, na všechny, kteří se do tohoto projektu zapojili, mám dobrý pocit. Dobrý pocit z něčeho co nic nestojí a k čemu je potřeba jen pár nadšenců. Výsledkem jsou spokojené děti, které nemají návštěvu nemocnice spojenou s negativním zážitkem.  Odcházejí  s pocitem nemocnice přátelské k dětem, s vědomím, že pokud by se do nemocnice někdy musely vrátit, nebude už pro ně cizí.  Škoda, že nám pandemie  pokračování návštěv dětí na našem oddělení překazila.

Za tu dobu co se známe se mezi námi vytvořil přátelský vztah, naše práce má smysl a jsem si jistá, že hned tak něco, jako například pandemie, nezastaví žádného nadšence  ve snaze pomáhat potřebným.

S přátelským pozdravem a přáním všeho dobrého

Marie Marvanová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

 

 

PS: Stejně jako všechny služby C4C, i naše klaunské návštěvy nemocnic jsou zdarma a jsou podporovány VÁMI! Zvažte prosím členství v našem „Klubu přátel Dr. Klauna a Chance 4 Children“ kliknutím sem. Vaše podpora je pro pokračování naší práce velmi potřebná a nesmírně si jí vážíme!

Děkujeme!