Pomoc pro Ukrajinu Kamion s pomocí C4C již brzy na cestě!

04.03.2022

 

Když už jsme si všichni mysleli, že po Covidu už nemůže být hůř, přichází válka v srdci Evropy!  A následkem toho statisíce (brzy možná miliony) uprchlíků prchající před hrůzami války.

„Situace je opravdu vážná,“ říká zakladatel C4C Manfred Franke, „prostě jsme museli jednat!

Mnoho nejpotřebnějších věcí, jako například teplé oblečení pro dospělé a děti, již bylo k dispozici ve skladu C4C. Přestože byly určeny pro děti z dětských domovů a seniory zde v České republice v rámci iniciativy Robin Hood, rozhodli jsme se je uvolnit na pomoc uprchlíkům, kteří přicházejí v ledovém počasí do uprchlických táborů na polských hranicích.

„Co by v takové situaci udělal Robin Hood?“ usmívá se Rafal Wojas, spoluzakladatel Chance 4 Children. „Určitě by osedlal koně a uháněl na hranice, aby tam pomohl. Takže to je to, co se chystáme udělat!“

Obratem se přidali i naši dobří přátelé a příznivci: nákladní auto přislíbil Karel Kopecký ze společnosti Iveco/Fiat Strojservis, který C4C věrně podporuje již více než 20 let; Tomáš Pelíček z nadnárodního gigantu S.C. Johnson na naši prosbu o pomoc s hygienickými a dezinfekčními potřebami odpověděl jen konstatováním „na nás se můžete spolehnout“! Kontaktujeme také mnoho našich přátel a příznivců, aby také přispěli.

Pokud čtete tento článek a chcete se také zapojit, kontaktujte nás prosím na ukraine@c4c.cz. Níže najdete výčet naléhavě potřebného zboží. Pokud byste raději přispěli na naše úsilí a zejména na tuto cestu, klikněte na odkaz zde .

Děkujeme, že pomáháte s námi!

Potřebné zboží:

zdravotnický materiál: obvazy, desinfekce, rukavice, termofolie, analgetika, náplasti

hygienické potřeby: zubní kartáčky a pasty, toaletní papír, mýdla, dezinfekce na ruce, dámské hygienické potřeby

toaletní potřeby pro miminka: plenky, vlhčené ubrousky, kojenecká mléka, kojenecká výživa (přesnídávky)

potraviny: müsli tyčinky, proteinové tyčinky, hroznový cukr, čokoláda, balená voda (jiné potraviny, prosím, nenoste)

ostatní: baterie, nabíječky, powerbanky (nabité)- spacáky, deky, karimatky- mobily (nabité, funkční, simkarta)- světla (svítilny, baterky, čelovky)

teplé oblečení

 

Autor: Manfred Franke