Dveře k budoucí kariéře: ESA logistika a.s. přivítala studenty z Dětského domova Unhošť

18.05.2022

 

Možnost nahlédnout „pod pokličku“ možného budoucího zaměstnavatele je pro děti z dětských domovů vždy velmi přínosná. Takové příležitosti a bližší pohled do vnitřních pracovních procesů firem se však nenalézají snadno – a firmy v tomto ohledu většinou nevycházejí poptávce vstříc. Existují však výjimky a jednou z nich je i kladenská společnost ESA logistika a.s., se kterou C4C úzce spolupracuje.

V neděli 26. dubna navštívili její prostory chlapci z dětského domova v Unhošti. Ve škole se připravují na povolání automechanika, a tak uvítali možnost podívat se, jak taková práce vypadá „naostro“, protože ESA je velká logistická firma s obrovským parkem osobních a nákladních automobilů. Když jde o auta, je v každém chlapovi kus malého kluka – o to víc mladé studeny  nadchlo, že mohli nahlédnout pod kapotu velkých nákladních vozů a zeptat se na vše, co je zajímalo.

Byli jsme opravdu mile překvapeni znalostmi, zájmem a nadšením kluků, což se projevilo, když začali klást podrobné otázky,“ komentoval návštěvu jeden ze zaměstnanců ESA.

Prohlídka, která měla původně trvat jednu hodinu, se rychle protáhla na celé dvě hodiny. Chlapci viděli, jak by mohla vypadat jejich budoucí práce a kdo ví – třeba se jednou vrátí ve zcela nové roli – a budou to právě oni, kdo bude provázet chlapce z dětských domovů a ukazovat jim, jak by mohla vypadat jejich budoucnost

Podobnou příležitost – navštívit sklad firmy v Jažlovicích – dostanou i děti z dětského domova v Dolních Počernicích.

A od nás z C4C posíláme společnosti ESA logistika opět velké DÍKY za neochvějnou pomoc a podporu! Vedení i zaměstnanci společnosti nám pomáhají mnoha různými způsoby – od bezplatných skladových prostor až po přepravu, příspěvky zaměstnanců, slevy na pohonné hmoty a v mnoha dalších oblastech. Skutečně moc si toho všeho vážíme!

V tomto případě však patří zvláštní poděkování za to, že jste si našli čas motivovat a povzbudit chlapce z dětských domovů ve zvoleném studijním oboru tím, že jim umožníte nahlédnout za oponu velké firmy.

 

Máte pocit, že naše práce dává smysl a chcete nás v ní podpořit? Pak klikněte sem. Mnohokrát děkujeme!

 

Autor: Zuzana Šrámková