Run 4 Children na kladenském Sletišti – pomáhalo se pohybem a v bezva atmosféře –

07.09.2022

 

Autor: Martina Vaculíková

V sobotu 3.9.2022 jsme navázali na tradici SAMK (Sportovní areály města Kladna) v charitativním běhu. Letos se poprvé – a věříme, že ne naposled – běželo pro Dr. Klauna. Předcházelo tomu 12 ročníků Běhu naděje, který skončil covidovým obdobím (organizace Skutky naděje tuto dobu nepřežila). V roce 2020 běželo Kladno ještě pro poskytovatele sociálních služeb, organizaci Zahrada Kladno. A ve 2021 už bylo vše znovu epidemiologicky stopnuté. Na jaře 2022 (po příjemných společných Čarodejnicích) vznikl na Sletišti nápad, obnovit tradici charitativního běhu pro Dr. Klauna. Děkujeme moc: je radost se SAMK spolupracovat – organizace funguje na jedničku a vždy panuje super nálada!

Kladno tedy běželo. Tedy nejen běželo – „běh“ je sice v názvu, ale trasy 1 nebo 5 km se dají zdolat různým způsobem. Během, chůzí, se psem, na koloběžce, na kole, v kočárku, na vozíčku. Letos účastníci využili všechny možnosti. Nedalo se to jen uplavat 🙂 A nikdo nezvolil jízdu na koni 🙂

Nálada byla dokonalá – nejen díky klaunům, balónkovému mágovi a ochutnávce sportů za tribunou, ale především díky startujícím. Běželi pro dobou věc – výtěžek dobrovolného startovného bude použit na návštěvy klaunů nebo výtvarku Dr. Klauna v kladenské nemocnici. Je to něco, co může jednoho dne ocenit každý z nás – nemoc si. A kdo by nestál o trochu zábavy na nemocničním lůžku?

Sešly se všechny věkové kategorie – od miminek v kočárku po ty věkem nejmoudřejší. Podpořit přišli i klienti Zahrady Kladno v doprovodu Canisterapie Kladno. Ti zdaleka nebyli jediní pejskaři, kteří šli na trasu provětrat své mazlíčky. Klauni udělali rozcvičku a předsedkyně nadačního fondu Chance 4 Children, Markéta Franke, která zastřešuje veřejnou sbírku pro Dr. Klauna, po srdečném poděkování všem zúčastněným stiskla kohoutek startovací pistole. Sama se pak vydala na trať na koloběžce, zatímco klauni vítali v cíli první závodníky.

V kasičce dobrovolného startovného skončilo 20.400,- Kč, což pokryje přibližně 30 návštěv klaunů v nemocnici. Do kladenské nemocnice chodí klauni obvykle 3x týdně, tedy 195 startujících podpořilo 10 týdnů klaunských návštěv! Děkujeme! Jste skvělí! Umíte se opřít do nohou a nebojíte se pomáhat pohybem!

Mediálním partnerem akce bylo Radio Relax, kterému tímto také děkujeme, protože tak vysoká účast byla určitě z velké části jeho zásluhou!

Tak snad za rok zase na startu 😉