Danone a ESA logistika: Ruku v ruce přinášejí pochoutky do dětských domovů a domovů pro seniory

11.12.2022

 

Autor: Zuzana Šrámková

Na podzim letošního roku se ve velkém rozjela naše spolupráce s potravinářským gigantem Danone, která začala před dvěma lety, kdy naši učitelé nesměli do dětských domovů (více zde a zde). V pravidelných čtrnáctidenních intervalech nám začala společnost Danone dodávat chutné potraviny, které náš další dlouholetý partner, společnost ESA logistika a.s., následně rozváží tam, kam je potřeba – buď přímo do dětských domovů a domovů pro seniory, nebo do skladových prostor C4C v Kladně, které ESA rovněž velkoryse poskytuje.

Na chutných dobrotách Danone si již pochutnali v dětských domovech v Unhošti, České Lípě, Jablonném v Podještědí, Litoměřicích, Příbrami, Krásné Lípě nebo v Dubé Deštné.

Včera jsme obdrželi první zásilku od Danone a hned u večeře měly všechny děti pusinky od čokoládového mlíčka!“ napsala nám ředitelka dětského domova v Dubé Deštné Zdeňka Slavíková. „Bude nám chvíli trvat, než to všechno sníme a vypijeme, ale určitě se těšíme na další.“

No, dědečkové a babičky jsou skoro jako děti,“ směje se Lenka Ungerová, ředitelka domova pro seniory v Unhošti. „Moc jim chutnají ovocné svačinky a oblíbili si i sójové čokoládové dezerty, které dříve neznali. Jsme vám všem opravdu vděční. Děkujeme!“

Pochoutky Danone se vyzvedávají a nacházejí si cestu na různá místa určení díky dalšímu z dlouholetých podporovatelů a partnerů C4C, dopravnímu a logistickému gigantovi ESA logistika a.s. Naše spolupráce trvá již mnoho let (můžete si o ní přečíst zde) a na jejich pomoc se můžeme vždy spolehnout. Pan Pup, pan Nový, pan Karas i paní Fučíková – to jsou naše hlavní hvězdy, vedle kterých září mnoho dalších z řad zaměstnanců firmy – všichni podporují chod celé naší organizace. Nedokážeme vyjádřit, jak moc pro nás jejich pomoc a velkorysost znamená.

Obě firmy svou laskavostí a srdečností pomáhají domovům se zvládáním toho nejošemetnějšího úkolu – s rozpočtem! Vzhledem k rostoucím cenám (nejen) potravin přinášejí dodávky potravin do různých domovů skutečně velmi potřebnou úlevu. Navíc, protože jsou mnohé z nich také alternativami mléčných výrobků, dávají v kuchyních vzniknout neotřelým nápadům, jak vytvořit svačinky, které jejich svěřence potěší. A všichni víme, jak dovedou položky jako kojenecká mléka nebo ovocné kapsičky zatížit peněženku.

Rádi bych oběma společnostem, Danone i ESA logistika, ze srdce poděkovali. Jmenovitě paní Párysové z Danone, se kterou koordinujeme darování výrobků a která pak komunikuje s paní Fučíkovou z ESA kvůli dodávkám. Obě jsou to dámy s velkým L. A andělé k tomu 😊.

Merci beaucoup, mes dames 😊