Dva kluci, kterým jsme změnili život

21.04.2021

 

V dubnu jsme se opět vypravili do dětských domovů, abychom distribuovali materiální pomoc, kterou jsme pro děti obdrželi od našich dlouholetých, úžasných podporovatelů – švédské neziskové organizace HH a společnosti VANS.

Tentokrát se rozvozu ujal náš hlavní klaun, Rafal Wojas, spoluzakladatel C4C, a přidal se k němu i jeden „zelenáč“ – Čestmír, přítel Rafalovy dcery Marie.

Čestmír vůbec netušil, do čeho jde,“ směje Rafal. „Souhlasil pomoct mi s odvozem, ale mělo to být jeho první setkání s dětskými domovy a dětmi v nich.“

Rozjeli se do tří dětských domovů – do Nového Strašecí, Ledců a Unhoště. A jak to probíhalo?

„Když mě Rafal poprosil, jestli pomůžu s odvozem oblečení dětem do dětských domovů, neváhal jsem. Netušil jsem ale, co mě čeká,“ napsal nám následujícího dne Čestmír. „ Když budete zase někdy potřebovat pomoc s rozvozem, nebo i s něčím jiným, tak moc rád. Přemýšlím nad tím furt… že bych měl být vlastně rád i za to, že se mám kam vrátit domů… Je mi líto, že je tolik dětí, co to tak nemají. Byl to pro mě zážitek, na který budu dlouho vzpomínat. Díky vám jsem viděl děti šťastné a spokojené. Je super, co děláte!“

Čestmír nebyl jediný, jehož slova a podpora nás minulý týden zahřály u srdce. Pomoc v podobě oblečení a bot totiž doputovala také do dětského domova v Novém Lánově, s nímž jsme navázali spolupráci na začátku tohoto roku. K fotografii, která je úvodem k tomuto článku, nám ředitel domova pan Mgr. Karel Kraus napsal:

„Chlapec nepláče, že by se na něj nedostalo, ale má poprvé značkové boty.“

Tato zpráva vyvolala na naše facebooku bouři reakcí a zvedla velkou vlnu podpory. Nesmírně za to děkujeme. Tohle je naše práce, do které vkládáme svá srdce. Neměnili bychom.

 

Autor: Zuzana Šrámková

 

PS: Materiální pomoc rozvážíme do dětských domovů bezplatně. Jsme podporováni pouze VÁMI! Zvažte prosím členství v našem „Klubu přátel Odrazového můstku k životu a C4C“. Stačí kliknout sem.
Vaši pomoc velmi potřebujeme, abychom v naší práci mohli pokračovat. Moc si jí vážíme!
Děkujeme Vám!