Hurá, KOVY mezi dětmi v Olivovně!

10.09.2021

 

Osmého září byl v dětské léčebně Olivovna v Říčanech u Prahy velký den! Přijel sem známý youtuber KOVY. Těšily se děti, rodiče i personál 🙂

Byla to neobyčejná středa, protože jsme se mohli radovat hned dvakrát: ze vzácné návštěvy a také z výjimečného daru v hodnotě 100.000 Kč, který Chance 4 Children obdržela od společnosti Pangamin na podporu projektu Dr. Klaun. Bylo slunečné počasí a den plný her, balónků a podpisů na nádherné zahradě léčebny.

Oslava, dárečky, balónky  – to děti vždy milují! Ale i když na ně bylo políčeno pár neodolatelných lákadel, stejně byl největší atrakcí a dárkem KOVY.

„KOVY, už jsi byl v Egyptě?“ „Podepíšeš mi tričko?“ „A mobil?“ „A Fotku?“ „A každou stránku v sešitě?“ 😊 hrnuly se na youtubera otázky, a to z dvaceti úst naráz a ze všech stran. Děti od něj nešly vůbec odlepit 🙂

KOVY byl úžasný a velmi vstřícně a s úsměvem čelil všem požadavkům a plnil všechna přání. Možná, že nikdy nedal během tak krátké chvilky na jednom místě tolik podpisů. Vždyť dětí, které se k němu slétly, bylo 75! A možná, že Dr. Klaun nikdy nenafoukl a neumotal tolik pejsků a jiných zvířátek z balonků na jednom místě.

I Pangamin dětem připravil dárečky, aby byla oslava se všemi náležitostmi, a dárek od něj dostal i Dr.Klaun – onen krásný poukaz na 100.000 Kč, který byl slavnostně předán KOVYmu a ten ho jako tichou poštu ihned předal dál do rukou Markéty Franke, předsedkyně nadačního fondu Chance 4 Children.

Tato částka půjde ve prospěch úsměvů dětí, a to v různých nemocnicích, kde Dr. Klaun rozveseluje děti v prostředí plném stýskání, bolístek strachů nebo proti nudě,“ raduje se Markéta. „Moc moc děkujeme za tuto podporu!

Na závěr dne přišlo focení; samozřejmě s KOVYm. První skupinka 35 mladších dětí, které si s KOVYm hrály, mají skupinové foto na památku slavnostního dne. Tiskneme jim ho všem na památku hned na místě a dáváme do rámečků Dr. Klaun – právě tak to dělají klauni C4C v nemocnicích, když tisknout fotografie hospitalizovaným dětem, aby měly památku na nové kamarády.

Děti stojí na fotku frontu jako na banány,“ směje se koordinátorka Barevného hraní Dr. Klauna Martina.  „Spechají ji honem odnést KOVYmu, aby jim ji stihl podepsat. Musí to stihnout před večeří,“ dodává.

Děkujeme všem spolupracujícím stranám za den, který si děti opravdu užily: Olivovně – nádhernému prostředí, kam opravdu rádi jezdíme, Pangaminu za úžasnou podporu aktivit Dr.Klauna, našim klaunům, a na konec tomu nejdůležitějšímu: KOVYmu, který si sám odnesl netradiční zážitky z práce s dětmi a nový druh vyčerpání, protože je bavil opravdu naplno 😊

 

Chcete pomoct i vy? Podílet se na dalších výjimečných dnech dětí i seniorů? Staňte se členem Klubu přátel C4C a Dr. Klauna! Díky vaší podpoře může Chance 4 Children poskytovat své služby nemocnicím a dětským domovům zdarma. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat.

 

Autor: Zuzana Šrámková, Martina Pupcsiková